Lehké těstoviny carbonara

04. 04. 2024, 17:54

⏱20 minut

  • SLOŽENÍ:

160 g. špagety *rýže

4 plátky slaniny 

1/2 malé bílé cibule, nakrájené 

2 žloutky 

60 g. strouhaný parmazán 

1 lžíce olivového oleje 

nové koření nebo 1/3 lžičky černého pepře .

Vaření vody 

  • PŘÍPRAVA:

– Těstoviny uvařte ve velkém množství mírně osolené vody a nechte je al dente. Necháme si trochu vody na vaření.

– Nakrájejte slaninu a opečte ji na pánvi bez oleje.

– Když je hotová, vyndáme ji na talíř, do pánve vložíme cibuli a opékáme s využitím tuku, který nám zbyla slanina. Když je cibule měkká (10 min), vypneme oheň a odstavíme.

– Žloutky, olej a parmazán dáme do mísy, promícháme a odstavíme.

– Zbývá sestavit pokrm spojením všech přípravků na pánvi, špaget, vejce se sýrem, slaninou, cibulí, mletou paprikou a trochou vody na vaření. 

– Vše dobře promícháme a podáváme horké s trochou nastrouhaného parmazánu a špetkou pepře .

– Rychlý pokrm se spoustou chuti, tajemství tohoto pokrmu je v pepři a pokud je z Jamajky , úspěch je zaručen.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím