Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Domácí maďarské langoše s česnekem a sýrem
Langoše patří k nejznámějším maďarským specialitám. Najdete je na trzích, festivalech i koupalištích – a teď si je můžete připravit i doma. Tajemství dokonalého langoše je nadýchané těsto a bohaté ochucení česnekem. Posypané sýrem a zakysanou smetanou chutnají naprosto skvěle.
Ingredience (na 8 ks):
-
500 g polohrubé mouky
-
250 ml vlažného mléka
-
½ kostky droždí (cca 20 g)
-
1 lžička cukru
-
1 lžička soli
-
2 lžíce oleje (plus olej na smažení)
Na potření a posypání:
-
4 stroužky česneku
-
4 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
-
Strouhaný sýr (eidam, gouda, případně ovčí sýr)
-
Zakysaná smetana dle chuti
Postup krok za krokem:
-
Droždí rozmíchejte v troše vlažného mléka s cukrem a nechte vzejít kvásek.
-
Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl, olej, zbytek mléka a kvásek. Vypracujte hladké těsto.
-
Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 45–60 minut, dokud nezdvojnásobí objem.
-
Vykynuté těsto rozdělte na 8 částí a vytvarujte placičky.
-
Smažte v hlubokém oleji z obou stran dozlatova.
-
Ještě teplé langoše potřete česnekovým olejem, posypte sýrem a můžete přidat i zakysanou smetanu.
Tipy a doporučení:
-
Do těsta můžete přidat i trochu kysané smetany – langoše budou vláčnější.
-
Pokud chcete, aby nebyly tolik mastné, zkuste je připravit v horkovzdušné fritéze.
-
Tradičně se podávají se sýrem a česnekem, ale oblíbená je i varianta s kečupem nebo tatarkou.
-
Pro autentickou chuť je nejlepší česnekový olej připravit den předem.
Kommentare
Diskuze je prázdná.